5 stærke fordele ved professionel projektweb

2 minutter læsning
Jun 18, 2020 2:55:18 PM

Hvad enten du er bygherre, rådgiver eller udførende, er der væsentlige fordele ved at anvende en professionel projektweb til dokumenthåndteringen af byggeprojekter. Her får du de fem vigtigste.

1. Styr på versioneringerne

Et af de største risikomomenter i alle byggeprojekter er, hvis de forskellige parter ikke konstant agerer ud fra de samme sæt informationer og tegninger. Misforståelser kan føre til fejl, forsinkelser og dyre tvister om ansvar. Med en professionel projektweb har du altid styr på versioneringerne, så kun det aktuelle materiale er i omløb, og du kan følge nøjagtigt, hvem der har modtaget og åbnet forskellige filer samt hvornår.

2. Log over udvikling og aftalegrundlag

Mange projekter udvikler sig over tid, for eksempel hvis man går i jorden før selve byggeriet er projekteret helt færdig. Med en professionel projektweb har du overblik over, hvilke udviklingsfaser projektet har været igennem, og det er altid muligt at gå tilbage og se på, hvad der var aftalegrundlaget på et givent tidspunkt. Det skaber enighed og klarhed mellem alle parter.

3. Minimal administration

En projektweb skaber et centralt sted, hvor alle informationer samles og opdateres. Det betyder mindre administration og dermed optimering af tidsforbrug, som ellers ville blive spildt på at sende mails rundt med materiale samt følge op på, at alle nu har de rette filer, som skal bruges. Brugerrettigheder tildeles let til alle implicerede på de relevante niveauer, hvilket sikrer, at ingen kommer til at rode eller slette noget ved et uheld. Minimal administration gør dig i stand til at bruge kræfterne dér, hvor det skaber værdi for projektet.

4. Genanvendelighed

En professionel projektweb giver mange flere muligheder end for eksempel mere simple, gratis cloud-løsninger for at skræddersy brugerfladen. Og når først du har fundet et godt system, som passer dig, så er det let at genanvende skabelonerne til kommende projekter. Arbejder du fast sammen med udvalgte samarbejdspartnere, vil det være en fordel for alle, at der fra projekt til projekt er en ensartet struktur på måden, I håndterer informationer på. Det giver overblik og mindsker forvirring, hvilket også sparer tid og penge.

5. Overholder lovgivningen

I takt med introduktionen af ny lovgivning skærpes kravene til anvendelsen af en professionel projektweb i flere og flere situationer. Har du styr på, hvornår det er lov og hvornår det er en option? Med en projektweb er du sikker på, at I overholder lovgivningen – uanset hvilken form for udbud eller projekt, I skal gennemføre.

Book demo