Byudvikling: ”Vi kan være klar med et nyt stort byggeprojekt på få timer”

af Byggeprojekt.dk Jonathan fra Byggeprojekt.dk
2 minutters læsning
May 12, 2021 1:10:45 PM

Ingcon har med en simpel mappestruktur i projektwebben fået overblik og effektiv styring af sine mange byggesager

”Vi har valgt at anvende Byggeprojekt.dk som projektweb, fordi løsningen er så enkel og intuitiv. En anden projektweb havde mange funktioner, som vi oplevede ikke at have brug for”, fortæller Anders Bidstrup, partner i Ingcon.

”Byggeprojekt.dk´s projektweb understøtter mange vigtige funktioner til byggeriet, bl.a. med 3D-model, PDF- og billedviewer. Der kan søges på indhold af filer, og det er nemt med højreklik, når man vil bruge de forskellige funktioner.

projektweb-3d-viewer

Det er også enkelt at søge pr. dato og finde tidligere versioner, versionssæt eller dokumentliste til kontraktgrundlag. Og vælge tidsbegrænset deling af filer med eksterne brugere”.

”En af de klare fordele for os er ved opstarten af et projekt, hvor vi har lavet vores egen mappestruktur i projektwebben, som genanvendes fra projekt til projekt. Vi samarbejder med blandt andet FB Gruppen og har rigtig mange projekter. De kan være med de samme brugere, grupper og rettigheder som på tidligere byggerier - og nu er det enkelt at starte og åbne et nyt projekt. Vi kan være klar på få timer, og der er minimalt med administration og bøvl”.

Store byudviklingsprojekter i Holbæk og Høje Taastrup kommune 

Blandt de nye aktuelle sager, som Ingcon styrer med den digitale platform fra Byggeprojekt.dk, er byudviklingsprojekterne Holbæk Have samt Nærheden i Hedehusene. Begge i samarbejde med FB Gruppen.

Holbæk Have er et nyt byområde i Holbæk, hvor der i løbet af en årrække skal opføres 1.000 boliger, og første etape omfatter byggeri af ca. 33.000 etagemeter. Pensionsselskabet PKA, der blandt andet er pensionskasse for sygeplejersker, er inde i billedet som investor i en del af projektets boligudlejningsejendomme.

I den østlige del af området Nærheden i Hedehusene er man i gang med ca. 160.000 etagemeter boligbebyggelse. Det sker for byudviklingsselskabet NærHeden P/S, som ejes af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. Samlet set vil denne bydel komme til at omfatte ca. 3.000 boliger.

Styring af Grønttorvets 23 byggefelter

”Byudvikling er attraktive opgaver for os. Vi kan godt lide at arbejde med projekter fra ’bar mark’ eller efter nedrivning af blandt andet industri”, siger Anders Bidstrup. Et eksempel er Grønttorvet i Valby med udvikling og opførelse af flere end 2.700 boliger, der vil stå færdige i 2022.

Grønttorvet bliver med sine 265.000 m2 Københavns grønneste bydel – med boliger, børneinstitutioner, erhvervslokaler, park og spisehus. Byggeprojekt.dk er brugt til styring af de 23 byggefelter, hvoraf størstedelen allerede er klar i dag.

Nemt at invitere alle aktører
og samarbejdspartnere

”I projektwebben har vi en ’modningsmappe’ med alt det overordnede – og så er der projektmapper for hvert enkelt byggeri. Vores underentreprenører kender systemet og bruger blandt andet adgangen fra deres mobil. Den fungerer godt med Byggeprojekts app.

Vi laver rammeaftaler med alle leverandører og entreprenører, og det gør alting lettere. Vi kan hurtigt invitere alle de relevante aktører – ingeniørerne, arkitekterne, geoteknikerne, miljøfolkene, håndværkerne og formændene, byggelederne. Alt er bare rigtig nemt og kan kun anbefales”, siger Anders Bidstrup.

 

Book demo

Get Email Notifications