Digital forandring hos Praksis Arkitekter

2 minutters læsning
May 1, 2024 12:58:46 PM
Digital forandring hos Praksis Arkitekter

I en verden, hvor teknologi konstant ændrer spillereglerne, står arkitektbranchen over for nye udfordringer og muligheder. Hos Praksis Arkitekter har man mærket behovet for at digitalisere og effektivisere projektstyringen for at holde trit med tiden. Før samarbejdet med Byggeprojekt.dk, oplevede tegnestuen udfordringer med dokumenthåndtering og koordinering mellem forskellige teams – problemer, der førte til ineffektivitet og potentiel risiko for fejl i projektgennemførelsen. Læs med her hvordan Byggeprojekt.dk har været med til at transformere Praksis Arkitekters arbejdsprocesser, hvilket har gjort det muligt for dem at forbedre både intern kommunikation og projektlevering.

Hvem er Praksis Arkitekter

Praksis Arkitekter er en fremtrædende tegnestue på Sydfyn, der kombinerer kreativitet med teknisk ekspertise for at skabe rum, der forbedrer livskvaliteten for deres brugere. Med en bred vifte af projekter der inkluderer alt fra moderne boliger til restaurering af kulturelle ikoner, har tegnestuen etableret sig som en leder inden for både traditionelle og avancerede arkitektoniske løsninger.

"Vi er en forholdsvis lille tegnestue der ligger nede på Sydfyn. Vi beskæftiger cirka 30 personer. Vi synes vi spænder bredt på projekter, vi laver alt fra nybyggerier til transformationer af gamle fredede ejendomme."

En succesfuld transformation

Før introduktionen af Byggeprojekt.dk, stod Praksis Arkitekter over for udfordringer med dokumenthåndtering og koordinering mellem projektteams. Disse udfordringer førte ofte til ineffektivitet og potentiel risiko for fejl, hvilket nødvendiggjorde en løsning, der kunne håndtere store mængder data på en sikker og tilgængelig måde. Manglende effektive kommunikationsværktøjer gjorde det vanskeligt at opretholde projektets tidsplaner og kvalitetsstandarder.

"Vi manglede lidt en løsning som var nem at bruge både for os men også for for alle andre... Det var meget vigtigt at vi havde en løsning som gav notifikationer, når der er kommet nye tegninger."

 

Ved at implementere Byggeprojekt.dk opnåede Praksis Arkitekter en fuldstændig transformation af deres arbejdsprocesser. Platformen tilbyder en brugervenlig og intuitiv grænseflade, der har revolutioneret deres tilgang til projektstyring og kommunikation mellem alle interessenter. Realtids opdateringer og notifikationer om ændringer sikrer, at alle projektmedlemmer er korrekt informeret og kan reagere hurtigt på nye krav eller ændringer.

"Byggeprojekt har den helt rigtige brugerflade. Det er ret intuitivt. Det er nemt at bruge!"

Nemt at bruge for alle parter

Implementeringen af Byggeprojekt.dk har medført markante forbedringer i Praksis Arkitekters arbejdsprocesser, herunder betydelige tidsbesparelser og øget effektivitet i projektledelsen. Ved at reducere den tid, der tidligere blev brugt på manuel håndtering og opdatering af projektdokumenter, har teamet kunnet fokusere mere på design og kundeinteraktion, hvilket har øget både kundetilfredsheden og tegnestuens konkurrenceevne på markedet. Yderligere oplever teamet, at eksterne brugere som f.eks. håndværkere, oplever en forbedring i deres hverdag, da deres traditionelle arbejdsmetoder er gjort digitale.

"Byggeprojekt har sparet os for tid, som vi skulle bruge på noget andet end projekter, og vi vil hellere vores projekter."

 

 

Et intuitivt og pålideligt værktøj

Feedback fra både interne og eksterne brugere af Byggeprojekt.dk har været overvældende positiv. Platformens intuitive design og pålidelighed har gjort det til et uundværligt værktøj for alle projektrelaterede opgaver, der har forbedret samarbejdet og effektiviteten betydeligt. Dette værktøj har bevist sin værdi gang på gang ved at simplificere komplekse processer og fremme en mere strømlinet projektstyring.

"Det er en intuitiv platform som er nem at tilgå uanset hvilket niveau eller hvilken faglig specifik person du er... "

 

Ricki Vestergaard

Tegnestueleder

image-png-Apr-12-2024-11-42-45-0262-AM