Vasbygade

1 minutter læsning
Jun 30, 2020 10:52:55 PM

Byggeriet i Vasbygade bliver et af Københavns største, sammenhængende boligbyggerier. Med sine knap 60.000 m2 fordelt på 611 lejligheder og fire fælleshuse udgør byggeriet omkring halvdelen af det samlede område på Frederiks Brygge, som ligger attraktivt  mod vandet og centralt i København.

Det nye boligområde i København tilbyder over 30 forskellige lejlighedstyper i forskellige størrelser, der sikrer en blandet beboergruppe i forskellige aldre og faser af livet. De fire fælleshuse og fem gårdrum er hver især forskellige, så de giver mulighed for aktiviteter og fællesskaber til gavn for beboere og besøgende i området.

Byggeriet udformes som en kamstruktur, hvor ’ryggen’ af bebyggelsen mod Vasbygade danner en støjmæssig afskærmning mod den øvrige del af Frederiks Brygge. Den sammenhængende facade bliver mod Vasbygade inddelt i fem selvstændige bygninger, som samles af fire trappetårne, der via facadeudtryk og tilbagetrækning fra Vasbygade udgør en pause i byggeriet.

De individuelle bygninger springer hver især i både plan og højde, og skygger og facadespil medvirker til, at facaden vil opleves som et varieret byggeri, der tilpasser sig byens skala.

 

Se hvordan vi kan hjælpe jer

Tidligere artikel
← Teglværksbyen 4 etape
Næste artikel
Rødovre Port →